Modern Häxa

Magi och ritualer

Kärleksformel med honung

Publicerad 2013-10-10 22:41:00 i Allmänt,

I folkmagi görs enkla kärleksförtrollningar med en burk och lite honung (eller något sött som sirap, melass eller socker), sen placeras namnet på personen du åtrår i burken. 
Du kan också lägga i lite örter med magiska associationer till kärlek, eteriska oljor, rosenblad och dylikt i burken. Du kan även dekorera din burk med bilder på hjärtan och blommor, det finns ingen gräns för din kreativitet här.

Hur som helst, när du gör en sådan här burktrollformel sätter du traditionellt på locket och bränner ditt ljus ovanpå. Det kan bli lite kladdigt, så här är ett tips; ställ burken på ett fat eller något annat passande. Använd ett mindre blockljus.

Tvätta, rista och klä ditt ljus först. Små blockljus står själva så de är lite säkrare, men värm ändå botten på ljuset lite så att stearinet/vaxet mjuknar lite och placera det sedan på burkens lock där det då fastnar. Låt det sedan brinna ner. Lämna det inte obevakat bara! Till slut kommer stearinet/vaxet att smälta ner över burken och ner på fatet som du smart nog placerat det på. Förvara burken på ditt altare. Du kan enkelt "ladda om" den här trollformeln (om du behöver) genom att låta ännu ett ljus brinna ner över burken. 

Kommentarer

Postat av: Mikaela

Publicerad 2015-05-18 15:30:39

Hej! Jag undrar om man kan använda ett stearinljus istället för ett blockljus?
Ska man släcka ljuset när det inte finns nån stearin kvar eller låta det släckas av sig själv?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela