Modern Häxa

Magi och ritualer

What goes around?

Publicerad 2013-03-29 13:03:00 i Allmänt,

Det finns något som inom de magiska konsterna kallas för ”Return to sender”. Detta finns det ibland diverse starka åsikter om. En del menar att det är oetiskt, andra menar att det är helt ok.

Lite bakgrund: Inom Wicca finns den såkallade trefaldighetslagen. Det innebär att det du gör eller sänder ut får du trefalt igen. En del sammanblandar även detta med det österländska begreppet karma.

Men det finns andra uppfattningar om ”återvändande energi”. Personligen tror jag inte på trefaldighetslagen. Energin bör aldrig uppfattas som något statiskt. Det du sänder ut kan komma tillbaka, men i en helt annan form, i andra proportioner. En wiccan sa en gång till mig att trefaldighetslagen innebär att du alltid får tillbaka MER än du ger ut, på gott eller ont. Njae:-) Det tror jag inte. Allt är energi, så långt är jag med. Men energins vägar och omvandlingsprocesser är betydligt mer komplexa än så. På vägen kan energin förändras, omvandlas, spridas, minska, öka osv,  om jag nu ska förenkla ett komplext skeende. Dessa områden kräver en mer ärlig inställning.” Vad du ger får du tillbaka”. Tänk så många som dömt sina medmänniskor pga förenklade tolkningar av karma och faktisk även trefaldighetslagen o dyl. Det kan bli ganska vidrigt om man tänker efter lite…

Nåväl. Om man nu tittar på det som kallas ”Åter avsändaren” Om universum automatiskt skulle generera ett trefaldigt återvändande av energi behöver man ju givetvis inte själv göra något. Automatiskt vänder isåfall energierna tillbaka trefalt/flerfalt till avsändaren. En del menar att det just därför inte är något man själv ska greja med. Det sker automatiskt för ”universums lagar” är uppbyggda så.

Andra menar att man har rätt att skydda sig mot oönskade energier även på så vis att man gör något som sänder det åter till avsändaren.

Kort och gott innebär alltså ”åter avsändaren”  att man medvetet gör något för att så att säga sända tillbaka energi av något slag till den som medvetet (eller omedvetet) projicerat det. En ganska vanlig metod är att visualisera att du befinner dig inne i någon slags kub (eller sfär, pyramid, eller en mer oval ”äggform” eller en oktahedron l) Utsidan av denna består av en spegelyta. Du föreställer dig då att energierna som riktas mot dig når spegelytan runt dig och studsar tillbaka till avsändaren.

Du kan välja att göra en ”åter avsändaren” (en form av spegelmagi/vatten)

Du kan även välja att istället grunda eller jorda de energier (dvs elementet jord) du tror kan vara negativa och som medvetet har riktats mot dig eller för den delen omedvetet. Empatiker tar som sagt var upp allt möjligt om denne inte lärt sig hantera det på något vis.

Hur varje häxa väljer att agera är upp till henne/honom.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela